Smartlog v3 » Hannes blog » Dagpleje
Opret egen blog | Næste blog »

Hannes blog

med garanti kedelig nogle gange...

Dagpleje

31. Jul 2011 20:53, spice-shit

Så er der pasning til bettemanden pr 5. september. Ikke lige det vi ønskede - faktisk LANGT fra det vi ønskede - men dog en plads. Vi havde ønsket vuggestue her i byen, men de kære politikere har besluttet at lukke en vuggestue, så der mangler pt ca 20 pladser :/ Det betyder at A skal starte i Dagpleje og det er i sig selv ikke forfærdeligt. Min mor har været dagplejemor og jeg ved at han vil få en god portion kys og kram (omend ikke de 1000 kys om dagen hans mor og far forsyner ham med lige for tiden - de andre skal nok også have lidt opmærksomhed.) Vi valgte i samarbejde med pladsforvaltningen en lidt alternativ løsning: Vi blev tilbudt at han kunne komme i dp her i byen som 5. barn hos en dagplejemor. Men det brød vi os ikke synderligt om: 5 børn er meget for en ikke-uddannet-pædagog at stå med og når det 5. barn hedder Axel, ja så ville det nok være decideret hårdt! Jeg elsker min dreng, men selvom han er en glad og nysgerrig lile basse, så har han også temperament og han kan være MEGET bestemt/hys/insisterende osv... Både Christian og jeg mener han vil have bedre af at være hos en dagplejemor som kan have tid og overskud til ham. Alternativet var som 3. barn i en mindre by 10 km herfra, på vej mod Christians arbejde. Og det blev det alternativ vi valgte! Vi håber på at han får tid og omsorg af en dp som har overskud når hun "kun" har 3 børn. Det er en hyggelig lille by hvor der godt nok ikke sker det vilde, men det kommer jo an på øjnene der ser - og Axel ser utroligt meget! Vi er forhåbningsfulde og overbeviste om at vi, selvom det nogle dage bliver bøvlet at hente og bringe, har truffet den rette beslutning for vores lille guldklump.

Ja og så krydser vi fingre for at vi kan blive overført til en vuggestue her i byen til december!!!

Kommentarer

 1. Claus
  12. Aug 2011 09:44
  1

  Vi nyder bestemt at have sønnike i dagpleje - fremfor vuggestuen, som ligger betydeligt tættere på.
  Vi var henne og se vuggestuen,men det eneste, de kunne tilbyde, var den kortere afstand. Alt andet var efter vores overbevisning bedre ved dagplejen, så for Victors skyld kører vi en morgen- og en eftermiddagstur 5 dage i ugen - det er intet problem, blot en opgave, der skal løses for drengens skyld :-)

  Tror også det bliver godt for "Lille" A at komme en tur i dagpleje, både fordi han får mulighed for at være sig selv, men også fordi han kommer til at være sammen med andre børn i længere tid ad gangen end han har været vant til - og så uden mor og far - det bliver også en stor omvæltning, ikke bare for jer to gamle.

  Ulempen ved vuggestuer kan være, at medarbejderbelastningen er høj, støjniveauet er højt og sygdomsbelastningen er også væsentligt højere end i dagpleje, og så er der heller ikke på samme måde som ved en dagpleje mulighed for at have et øje på hver finger, for der er bestemt ikke én voksen for hver tre børn i vuggestuen.

Tags

Arkiv

Relaterede