Smartlog v3 » Hannes blog » Sild er godt
Opret egen blog | Næste blog »

Hannes blog

med garanti kedelig nogle gange...

Sild er godt

17. Jun 2011 08:40, spice-shit

Eller sej er godt - Axel fik fisk i går for første gang. Stor succes! Fisken gled i hvert fald nemmere ned en fx ko og svin. Har løsfrosset en dåse fiskeboller til de dovne dage :) Det med at sove uden en flaske var vist en enlig svale, men nu ved vi da i det mindste at det er muligt og det har givet fornyet håb om længere nattesøvn i det lille hjem.

Vi er midt i at skifte bank fordi den nuværende flytter til en anden by og sikke da et cirkus. ALT det bankerne vil vide om os for at finde ud af om de vil have os som kunder. Hillemænd for noget bøvl. Sidst vi skiftede bank (før finanskrise) skulle de bare have et par lønsedler og en årsopgørelse. Den ene bank insisterede på at vi skulle have huset vurderet.. Det kunne vi så ikke bruge til så meget for de mener at huset er 1,8 værd. HMM med andre ord har 100.000 krs efterisolering, maling og nye lofter øget husets værdi med 200.000. Det er da noget af et mirakel på finanskrisens sidste bølgetop. Og sådan noget gør mig bare mistænksom - sådan en bank er kun ude på at snyde os i sidste ende og det gider vi ikke. Det er nu også en bank vi tidligere har haft og været MEGET utilfredse med, så den står nederst på listen over muligheder. Men den skulle da have en ny chance når det nu er 6 år siden, og i en helt anden by. Men nej, ingen ændring der åbenbart..

Kommentarer

 1. Faderen
  17. Jun 2011 09:22
  1

  Det er vigtig, at tale med en KUNDErådgiver. Ikke en BANKrådgiver.

 2. Alice M
  17. Jun 2011 14:49
  2

  Jeg undrer mig over jetes motiv til fravalg af den bank? Altså jeg tænker at en højere vurdering vil være til jeres fordel, da det betyder at i kan låne mere hos realkredit instituttet og når i kan låbe mere der, vil jeres alm. boliglån i banken jo blive mindre og dermed skal i betale færre penge i renter på boliglånet i banket..

  Og hvorfor ikke blive i banken selvom den flytter? Vores bank ligger 150 km væk selvom der er filial på hvert gadehjørne...

 3. Hanne
  17. Jun 2011 21:20
  3

  @alice: det er rigtigt det du siger, og det gjorde vi også da vi lagde lånet, men når der kan lånes flere penge i realkreditten, kan der lånes flere penge i banken og så kan man i teorien hurtigt ende som teknisk insolvent. Og selvom det kun er "teknisk" så er det ikke en situation nogen af os har lyst til at havne i. Desuden har vi (pt) ikke behov for at låne yderligere :) Vi har et lidt løjerligt behov for at komme IND i banken engang imellem - vi kan forstå på diverse BANKrådgivere at det er ret unormalt ;) og når vi så tillige er så dovne at vi ikke gider rejse for at tage en snak med BANKrådgiveren, så - ja så må vi jo flytte. Men lad os nu se om græsset rent faktisk ER grønnere på den anden side. Vi er meget, meget glade for vores nuværende KUNDErådgiver, selvom hun ligesom jeg er på barsel :)

 4. Alice M
  18. Jun 2011 15:54
  4

  Jamen, man BEHØVES jo ikke låne flere penge samlet set? Ja, der lånes mere i realkreditten, men samtidig låner man jo mindre i banken, så man samlet set stadig skylder det samme - bare fordelt anderledes. Man er jo selv herre over om man vælger at låne mere...

  Og teknisk insolvent er jo først et relevant begreb den dag man skal sælge og ikke kan få de penge ind man skylder... Og i skal jo ikke sælge i morgen og går da også ud fra at jeres lån idag er mindre end da i købte hytten ;)

  Men selvf skal man vælge en bank man er tryg ved... :)

 5. Marlene nu i Norge
  26. Jun 2011 20:39
  5

  Jeg siger bare JYSKE BANK. Der er vi lige flyttet til og de er geniale:)

Tags

Arkiv

Relaterede